středa 8. srpna 2012

Superpotraviny - "ovoce bohů" Açai Berry díl III.


V poslední době se bobule palmy Açai staly velkým fenoménem v oblasti hubnutí a výživy. Pokud se o těchto exotických plodech chcete dozvědět více, pokračujte ve čtení.

Palma Açai se vyskytuje hlavně v záplavových oblastech řek v brazilské oblasti Pará v Amazonii. Na této palmě v trsech roste bobulovité peckovité ovoce běžně zvané Açai nebo Açai Berry. Populárním se stalo až díky skutečnosti, že se jedná o ovoce s nejvyššími nutričními hodnotami vůbec.  Brazilští domorodci využívají plody Açai již několik staletí a jsou jim známy jejich léčivé účinky, proto jej nazývají „zázračné ovoce“. Tradičně jej využívají při léčbě všemožných onemocnění.

Zázračné ovoce z Açai dělá mimořádná koncentrace zdraví prospěšných látek. Sytě zbarvené plody jsou velmi bohaté na bílkoviny, rozpustnou vlákninu, vitamíny (A,B,C), vápník a železo, dále nenasycené mastné kyseliny omega 3,6,9, hořčík, měď, zinek a draslík. Za zmínku jistě stojí také nemalé antioxidační účinky tohoto ovoce, které sice nejsou tak vysoké jako například u citronové, pomerančové nebo hroznové šťávy, ale díky výše uvedeným látkám, které bobule Açai obsahují, jsou zdraví prospěšnější. Açai Berry mají podobnou barvu jako červená vinná réva a není to náhoda. Oba plody obsahují vysokou koncentraci antioxidantů jménem antokyaniny.

Bobule Açai napomáhají k zlepšení trávení, pomáhají při léčbě žaludečního vředu, podílí se na obnově poškozených jaterních buněk, díky vitamínu C zlepšují celkovou obranyschopnost organismu. Mají také příznivé účinky na oběhový systém, pravidelnou konzumací můžeme předcházet onemocnění srdce a cév, Açai také snižuje hladinu cholesterolu v krvi. Dále také svými účinky zpomaluje proces stárnutí, obnovuje poškozené buňky, urychlí hojení pokožky a pleť je zdravější, pružnější, také výrazně oddaluje výskyt vrásek.

Açai Berry také napomáhá ke správné funkci svalstva, růstu svalové hmoty, zvyšuje celkovou sílu a vytrvalost. Nesmíme opomenout jeho schopnost bránit poškození buněk volnými radikály, jako je škodlivé UV záření ve slunečních paprscích, kouř z cigaret, smog z výfuků aut apod., čímž snižuje riziko výskytu rakoviny. Podle lékařských studií dokáže dokonce zastavit rakovinové bujení v molekulárním stavu. Açai bylo také podáváno pacientům s leukémií a jeho účinky způsobily autodestruktivní proces 86% leukemických buněk.

 Významné místo mají bobule Açai také v oblasti hubnutí. Efektivně pomáhá při snižování hmotnosti, spalování tuků a jejich přeměně na energii, navozuje rychleji pocit sytosti a snižuje pocit hladu. Díky jejich sladké chuti zahání chuť na sladké.


Açai se dá koupit v různých variantách, například v tabletách, šťávách, prášcích rozpustných ve vodě a v mraženém nebo sušeném stavu. Mějte však na paměti, že největší účinek mají bobule co nejčerstvější, protože jejich trvanlivost není moc vysoká. Proto se snažte vybírat si raději přípravky, které byly vyrobeny přímo z čerstvých bobulí.
 
Já osobně užívám Açai Berry v tekutém stavu, a to od firmy Green Diamond Medical. Jsem s ním mimořádně spokojená. Doporučil mi jej doktor kvůli mým žaludečním obtížím. Od té doby, co jsem Açai Berry Detoxify začala užívat, jsem zaznamenala viditelnou změnu, ať už zdravotní, nebo estetickou. Můj žaludek se zklidnil, podle mého lékaře se mi také zlepšila funkce jater a také jsem zhubla. Myslím, že ten, kdo uvažuje nad pořízením jakéhokoliv přípravku z Açai Berry, by neměl váhat a zkusit to. Pokud máte nějaké dotazy, klidně nám napište, na vše se pokusíme odpovědět :)

Claire

Žádné komentáře:

Okomentovat