úterý 24. července 2012

Tagliatelle se špenátem a houbami

Na pondělní oběd jsme se rozhodly připravit jednoduché těstovinové jídlo - tagliatelle se špenátem a houbami. Kvůli vysokým teplotám, které panovaly venku, jsme usoudily, že bude nejlepší zvolit bezmasý pokrm a těstoviny pro nás byly jasnou volbou. Nechtěly jsme dělat nic složitého, abychom u plotny netrávily moc času. Rády bychom se s vámi o tento lahodný recept podělily. Věříme, že jeho příprava a samotné vaření pro vás bude snadné a inspirující.



Ingredience (pro 4 osoby):
200g suchých těstovin tagliatelle
150g lístků baby špenátu
40g tvrdého sýra
3 stroužky česneku
1 ks jarní cibulky
200ml 12% smetany
2 ks žampiony
rostlinný olej, sůl, pepř, grilovací koření

Předpokládaná doba přípravy a vaření je cca 30 minut.





Postup:
Žampiony omyjeme a nakrájíme na drobné kousky a vložíme do misky. Zalijeme vroucí a necháme asi 5 minut odstát a poté slijeme. Dáme vařit těstoviny podle návodu. 1/3 špenátu nasekáme najemno spolu se stroužky česneku. Cibulku nakrájíme na kolečka a sýr nasekáme.
 
Do větší pánve nalijeme malé množství rostlinného oleje a necháme rozehřát. Až je olej dostatečně nahřátý, vsypeme do pánve nakrájenou cibulku a za stálého míchání necháme osmažit do sklovata. Poté přidáme žampiony a opět za stálého míchání necháme povařit. Přidáme nasekaný česnek se špenátem. Promícháme, přidáme smetanu a sýr. Krátce povaříme a vmícháme uvařené těstoviny. Nasypeme nakrájený špenát zbavený stonků. Přikryjeme pokličkou a necháme "dojít".

 Servírujeme dle vlastních zvyklostí, my jsme ozdobily talíř snítkou čerstvé bazalky.

Přejeme dobrou chuť!
Clare&Claire 

1 komentář:

  1. Mňááám vypadá to fakt výborně :) určitě zkusím
    Máte moc pěkný blog, hlavně pokračujte :)

    OdpovědětVymazat