čtvrtek 26. července 2012

Superpotraviny - zelená je dobrá díl. I

Zelené superpotraviny mají nejvyšší koncentraci lehce stravitelných živin, více látek na spalování tuků, vitamínů a minerálních látek pro ochranu a léčbu těla.

Obsahují celou řadu prospěšných látek včetně bílkovin, fotochemických a zdravých bakterií, které nám pomáhají vytvořit čistší svaly a tkáně, pomohou našemu trávicímu traktu, aby dobře fungoval a efektivněji chránil tělo před nemocemi.

Chlorofyl je látka obsažená v rostlinách, která jim dodává zelenou barvu. Molekulární struktura chlorofylu je velmi podobná lidské krvi a studie ukazují, že konzumace zvyšuje produkci hemoglobinu v krvi. Vice hemoglobinu = více krve obohacené kyslíkem


Ječmen 
- obsahuje 11x více vápníku než kravské mléko
- 5x více železa než špenát
- 7x více vitaminu C a bio-flavonoidů než pomerančová šťáva
- velké množství vitaminu B12

Šťáva, která má pěkně hráškově zelenou barvu má anti-virové účinky a  neutralizuje těžké kovy v krvi.
Má antioxidační, protizánětlivé, antimutagenní, protialergické a proti stárnutí účinky. Nutná je aplikace alespoň 3 měsíce, aby byl vidět a hlavně cítit účinek.

Spirulina
- sladkovodní sinice (modrozelená)
- nejbohatší zdroj živin
- obsahuje 70% kompletních bílkovin (steak má 25% bílkovin), veškeré esenciální aminokyseliny, důležité minerální a stopové prvky, vitaminy a nenasycené mastné kyseliny
- dále má velké množství beta-karotenu a enzymy, které pomáhají neutralizovat škodlivé účinky volných radikálů

Pomáhá redukovat hladinu cukru v krvi, dále pomáhá k hubnutí, čistí krev, podporuje krvetvorbu, velmi vhodné pro diabetiky. Dále je to silný antioxidant s detoxikačními účinky.
Podporuje kožní metabolismus, přispívá k potlačení jizev a pomáhá při žaludečních vředech.

Chlorela
- jednobuněčná sladkovodní řasa pocházející ze specifických lokalit horských jezer
- nejbohatší zdroj chlorofylu a beta-karotenu
- nenasycené mastné kyseliny, měď, železo, vápník, draslík, fosfor, hořčík - tato kombinace nepřímo stimuluje buněčnou imunitu

Detoxikuje tělo od těžkých kovů a jedovatých chemických látek. Regeneruje tkáně, stimuluje krvetvorbu, vzbuzuje pocit energie, pomáhá proti nadýmání a zácpě. Má ochranný vliv na organismus v průběhu léčby onkologických onemocnění ozařováním.

Možné nežádoucí účinky: na začátku se může objevit plynatost, řídká stolice, nevolnost, zvýšená teplota, zhoršení stavu kůže a alergie. Není to však žádná vada - je to jen projev působení na kontaminované tkáně a dočasného zvýšení škodlivin, uvolněných do oběhu z jejich skrytých zásob.

Zelená listová zelenina
Je tak snadno dostupná, velmi výživná, ale i tak ji lidé málo jí.
- je málo kalorická, ale výživová hodnota obrovská
Lidé, kteří jedí stravu s vysokým obsahem zelené listové zeleniny mají mnohem menší riziko srdečních onemocnění a rakoviny.
- obsahuje velké dávky chlorofylu, snadno stravitelných bílkovin, enzymy, vitaminy a minerály
- důležité pro mozek, imunitu a čištění ledvin


Osobně každý večer polykám spirulinu s chlorellou plus ještě s inulínem. Všechno pěkně v jedné tabletě. Je fakt, že prvních pár týdnů se mi zdálo, že se mi pleť a trávení spíše zhoršilo, ale potom jsem si všimla výrazných pozitivních změn. Začala jsem ji jíst původně na zažívání a potom i kvůli pleti. Za sebe můžu říct, že je to opravdu skvělý doplněk stravy. Zelený ječmen mne celkem lákal, ale ještě jsem neměla tu možnost ho zkusit, tak snad někdy. Zeleninu jím prakticky pořád. A jen tak pro shrnutí, jezte zelené potraviny, doplňky stravy a budete nesmrtelní! :)

Žádné komentáře:

Okomentovat